A mendoni se egoizmi është tipik për qenien njerëzore?

E vërteta është se të gjithëve na pëlqen t’i kemi gjërat tona. Ju nuk duhet të jeni një gjeni ose një psikolog për të ditur në lidhje me lidhjen që njerëzit janë të aftë të ndiejnë ndaj të mirave të tyre materiale. Egoizëm

Çfarë është grafologjia dhe si studiohet saktë?

Grafologjia është ajo pseudoshkencë që na lejon të njohim një person përmes mënyrës së të shkruarit. Dëshironi të zbuloni se çfarë do të thotë mënyra se si shkruani ose nënshkruani? Hyni këtu

Magnezi: karakteristikat dhe përdorimet e këtij minerali natyral

Natyra na ka pajisur me shumë elementë që ne i konsiderojmë të rëndësishëm. Sidoqoftë, ka disa që mund t'i harrojmë herë pas here. Magnezi, megjithëse përmbush shumë funksione, është pjesë e këtyre elementeve. Nëse doni të dini disa informacione të dobishme në lidhje me këtë mineral, futni këtu.

Gjithçka që duhet të dini rreth katekolaminës

Katekolaminat janë neurotransmetues të një rëndësie të madhe për veprimet e trupit tonë, pasi ato ushtrojnë funksione të shumëfishta si në mekanizmat nervorë ashtu edhe në ato endokrinë.

Studioni në thellësi tabelën e elektronegativitetit

Klasifikimi i elementeve ishte një temë që zinte punën e disa shkencëtarëve, rezultati i së cilës ishte zhvillimi i një tabele elektronegativiteti. Në këtë artikull do të gjeni të gjitha detajet në lidhje me zhvillimin e tij.

Kristalizimi

Proceset e kristalizimit Si dhe kur ndodhin ato?

A e dini nga vijnë ato kristale të bukura që tërheqin vëmendjen tuaj? Në këtë artikull shpjegojmë gjithçka që lidhet me procesin e kristalizimit, i cili është mekanizmi me të cilin merren trupat e ngurtë kristalorë.

Çfarë duhet të dini për etiologjinë?

Etiologjia është shkenca që është përgjegjëse për analizimin dhe studimin e shkaqeve dhe origjinës së ngjarjeve. Ajo rrjedh nga greqishtja "aitiología" që do të thotë "jep një arsye për të".

faktorët biotikë

Një vështrim i faktorëve biotikë

Faktorët Biotikë janë ajo pjesë e mjedisit e përbërë ekskluzivisht nga faktorë biologjikë dhe organikë, domethënë, minerale dhe kimikate individuale përjashtohen, duke lënë vetëm florën dhe faunën.

Çfarë është konsumi i qëndrueshëm?

Konsumi i qëndrueshëm ishte një koncept që lindi si një përgjigje ndaj ndërgjegjësimit të veprimit të njeriut në mjedis. Në artikullin vijues do të gjeni një shpjegim të konceptit, metodologjisë së punës dhe planeve të veprimit të zhvilluara.

çfarë është dashuria me shikim të parë

A ka vërtet dashuri me shikim të parë?

Në këtë postim do t'ju tregojmë se çfarë është dashuria me shikim të parë, si mund ta identifikoni shpejt dhe çfarë mendon shkenca për të. Hyr dhe zbulo nëse ajo që ndjeje atë ditë në shesh ishte dashuri.

Koncepti dhe karakteristikat e shkencës

Për të realizuar metodën shkencore, është e nevojshme të zbatohen karakteristikat e shkencës, ndër të cilat mund të përmendim, analizën, përgjithësinë, sistemimin, ndër disa të tjera që do të jeni në gjendje të vëzhgoni kur të hyni.

Funksionet dhe karakteristikat e hemisferës cerebrale

Mësoni rreth aktiviteteve dhe funksioneve që hemisferat cerebrale kryejnë çdo ditë dhe se si secili person mendon në varësi të cilës anë është më e zhvilluar. A ka ndonjë anë mbizotëruese? Hyni dhe zbuloni në këtë artikull.

Çfarë është kimia dhe çfarë studion ajo

Në botën e sotme ajo që studimet e kimisë është jashtëzakonisht e rëndësishme, pasi që shumica e produkteve të përdorimit të përditshëm prodhohen përmes proceseve të saj, dhe pa mundësinë e qasjes në to, civilizimi nuk do të ishte i njëjti.

reaksione kimike

Zbuloni 11 llojet e reaksioneve kimike më të njohura

Mësoni rreth llojeve të reaksioneve kimike që përdoren më shumë nga industritë e mëdha sot, me të cilat prodhohen shumë prej produkteve që të gjitha qeniet njerëzore përdorin çdo ditë në jetën e përditshme.

Cilat janë shkallët termometrike dhe si ndahen ato?

Shkallët termometrike janë mënyra të ndryshme për të interpretuar temperaturën e një trupi. Në këtë hyrje do të gjeni përshkrimin më të hollësishëm të tyre, dhe parimin që përcakton funksionimin e tyre.

Përkufizimet historike të acideve dhe bazave

Acidet dhe bazat kanë një reaksion neutralizues, i cili është përcaktuar nga kimistë të ndryshëm nga kohë të ndryshme, secili postulon një njohuri dhe këndvështrim të ndryshëm në lidhje me këtë çështje.

Format më të zakonshme të komunikimit midis njerëzve

Komunikimi është jetik për ekzistencën e shoqërisë, prandaj është shumë i rëndësishëm për jetesën e qenieve njerëzore dhe mënyrën e jetesës së tyre. Ekzistojnë dy forma të komunikimit, për të cilat mund të mësoni më poshtë.

Çfarë është një Feminazi? Karakteristikat dhe eksponentët

Lufta gjinore është një çështje që ka qenë gjithmonë e fshehtë, megjithatë, a e dini se ekziston një lëvizje radikale feministe, e cila është bërë e njohur nën emrin e feminazit? Në këtë artikull do të gjeni informacionin më të plotë në lidhje me të.

A mund të falet pabesia

A mund të falet pabesia?

Na ka kaluar në mendje në një moment nëse do të ishim në gjendje të falnim një pabesi, kështu që ne do të analizojmë mundësi të ndryshme.

Llojet e dashurisë që ekzistojnë

4 llojet e dashurisë sipas grekëve

Ne paraqesim një listë të të gjitha llojeve të dashurisë që ekzistojnë, një përmbledhje që do t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë ndjenjat dhe marrëdhëniet njerëzore.

Frazat më të mira të Zotit

Frazat më të mira të Zotit

Në kohërat kur kemi vështirësi, të cilat fatkeqësisht janë të shumta në shoqërinë e sotme, është e zakonshme për ...

Të gjitha llojet e kontraceptivëve

Ne paraqesim një listë të të gjitha llojeve të kontraceptivëve që janë aktualisht në dispozicion, një burim shumë i nevojshëm jo vetëm ...

Si të fitoni një grua me këto këshilla

Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë për të pushtuar një grua, në artikullin vijues do të shihni këshillat më të mira për ta bërë atë në mënyrë efektive.

meditacion

7 Këshilla Meditimi për Fillestarët

Sot ne duam të ndajmë 5 këshilla meditimi për fillestarët që me siguri do ta bëjnë më të lehtë përvetësimin si pjesë e një rutine të përditshme ose të rregullt.

Cilat janë elementet e dijes?

Me këtë rast, ne kemi dashur të ndajmë me ju elementet e njohurisë, karakteristikat e saj dhe funksionet e saj kryesore brenda gjuhës fillore.

kreativiteti

Zbuloni nga vijnë pasioni dhe krijimtaria

A ka ndonjë sekret të madhështisë? A ka ndonjë karakteristikë që bashkon njerëzit më të suksesshëm në histori? Përgjigja është e thjeshtë: Po, dhe është ...

A ka kuptim të lutesh?

Ngjarjet e kësaj fundjave në Francë ju ftojnë të bëni këtë pyetje. Jo sepse disa këmbëngulin në ...

Sa peshon trupi pa shpirt?

Pikërisht 21 gram më pak. Dr. Duncan MacDougall në fillim të shekullit të XNUMX ishte i bindur se shpirti ishte ...

Efekti psikologjik i ngjyrave

“Nëse efekti psikologjik i ngjyrës është i drejtpërdrejtë… ose nëse është rezultat i shoqatës, është e diskutueshme. Shpirti…

Çfarë shprehin sytë?

Në kulturën tonë, vështrimi është themelor, pasi është një pjesë thelbësore e gjuhës joverbale dhe na ndihmon të ...

Si të analizojmë ëndrrat tona?

Si të analizojmë ëndrrat tona? Përballë kësaj pyetjeje, njerëzit priren të marrin pozicione mjaft të polarizuara. Disa e hedhin poshtë drejtpërdrejt idenë ...

Si funksionon faji?

“Pushim i madh është të jesh i lirë nga faji. Marcus Tullius Cicero Në kulturën tonë, faji është një ndjenjë…

Si ta zbulojmë zilinë?

Do të doja ta kushtoja këtë artikull për t'iu përgjigjur një prej pyetjeve që lindën nga një bashkëbisedues, si rezultat i ...

Zilia: një temë tabu

Mjafton të lexojmë fjalën për të ndjell një ndjenjë të pakëndshme dhe gati të refuzuar tek ne. Zilia trajtohet ...

Ana e errët e Inteligjencës Emocionale

Inteligjenca emocionale është e rëndësishme por ka një anë të errët. Kur njerëzit përmirësojnë aftësitë e tyre emocionale, ata bëhen më të aftë për të manipuluar.

emilio vështirë në zinxhir të jetë

Emilio Duró në rrjetin SER

Video me audion e një interviste në radio me Emilio Duró në rrjetin SER. Optimizëm i pastër dhe komunikues i shkëlqyeshëm.

fle keq

Fjetja e dobët ju shëndosh

Shumica e njerëzve e dinë që mos gjumi i mjaftueshëm ka pasoja të tilla si disponimi i keq, por hulumtimi i fundit konkludon se mund të ndikojë edhe në peshë.

Amor

Nga çfarë përbëhet dashuria?

Kemi vetëm një masë kur bëhet fjalë për të ditur se çfarë të bëjmë për të tjerët: çfarë ndiejmë vetë. Jini ata që jemi, jini të vërtetë dhe mos e tradhtoni veten.

bruce lee duke kërcyer

Në këtë ditë Bruce Lee vdiq

Artisti legjendar marcial, filozofi dhe regjisori i filmit Bruce Lee u bë një figurë me famë botërore. Unë ju tregoj 10 kuriozitete për jetën e tij

harta e trurit të njeriut

Harta e trurit të njeriut

Një nga projektet më ambicioze shkencore të kësaj dekade: të vizatojë një hartë shteruese të trurit që lejon të zbulohen sekretet e tij.

Cilat janë borxhet e ëndrrave?

Ky është emri i vonesës midis kohës që po flemë dhe kohës që duhet t'i kushtojmë këtij aspekti të rëndësishëm për shëndetin tonë.

sa orë duhet të fle

Sa orë duhet të fle?

Ndërsa nevojat për gjumë ndryshojnë pak nga personi në person, shumica e të rriturve të shëndetshëm kanë nevojë për 7,5 deri në 9 orë gjumë në natë.

ndikim pozitiv

Ndikimi pozitiv

Ne besojmë se ushtrimi i një ndikimi pozitiv në mjedisin tonë mund të jetë një nga mënyrat më efektive për të ndryshuar botën.

Zig Ziglar

Zig Ziglar ka vdekur

Zig Ziglar, një nga folësit kryesorë motivues në botë, vdiq dje nga pneumonia në moshën 86 vjeç.

Mbajnë duart

Si ta ndihmojmë atë qenie të veçantë

Unë kam një mik që jam lidhur shumë kohët e fundit dhe ai vuan nga depresioni, çështja është që ai ndihet diçka më e fortë për mua, por unë ende nuk vrapoj tek ai

Insomnio

Unë fle vetëm 3 orë në ditë

Unë kam një problem serioz, një problem shumë serioz. Unë kam pasur një çrregullim të ngrënies gjithë jetën time dhe tani fle vetëm 3 orë

Një shembull i meditimit

Praktika e meditimit parandalon shumë sëmundje, përveç nxitjes së një gjendje paqeje të brendshme e vështirë për tu arritur nga ...

Meditimi forcon trurin

UCLA (Universiteti i Kalifornisë, Los Angeles) ka sugjeruar për vite me rradhë që meditimi trash trurin dhe forcon ...

Një meditim i thjeshtë me frymë

Ankthi mund të shkaktojë sëmundje, por qetësia shpirtërore mund të ndihmojë në shërimin e saj. Kjo është arsyeja pse meditimi është kaq i dobishëm.

Një përrallë rreth talentit

Jeta falsifikohet përmes vendimeve. Gjëja themelore është të marrësh një vendim që pajtohet me talentin tënd, ...

Zhvilloni një mendje të fuqishme njerëzore

Imazhi: http://pixelnase.deviantart.com/art/Flying-Brain-70830224… Sot kam mundësinë t'ju prezantoj me një hyrje madhështore nga Richard Gere mbi potencialin e pabesueshëm që ai ka

Bilanci në jetë: Ying dhe Yang

Mirë se vini në selfhelpresources.com. Faleminderit për praninë tuaj. Motoja jonë: “Kujtimi dhe meditimi janë fuqitë e para të njeriut”. Gjithmonë…

Hyrje në Chi Kung

Unë kam qenë duke u përpjekur për një kohë për të gjetur disa përmbajtje për këtë blog që ndryshon nga mijëra bloge në lidhje me përmirësimin dhe ...

Parimet themelore për meditim

Do të përshkruaj një seancë meditimi. Në thelb duhet të keni parasysh se meditimi në tibetian do të thotë të bëhesh i njohur. Njihuni ...

Dita 9: Meditimi

Sot është 9 janar dhe këtu vjen detyra e 9-të për këtë Sfidë të 21 ditëve të para të ...

Dita 4: Flini 8 orë në ditë

Mirësevini në këtë ditë të 4-të të Sfidës sonë. Gjatë këtyre 21 ditëve të para të janarit ne po përpiqemi të krijojmë zakone ...

Mos harro

Nxjerrë nga libri El camino de la spiritualidad nga Jorge Bucay. Një nga skenat më mbresëlënëse të lashtësisë ...

Frika nga Emilio Garrido

Të kesh frikë nuk është problem, të gjithë kemi frikë. Nëse nuk do ta kishim atë, do të ndërmerrnim shumë rreziqe, të cilat nuk do të ndihmonin në ...

Vdekja nga Emilio Garrido-Landívar

Somethingshtë diçka e zakonshme, dhe sado e zakonshme të jetë, ne nuk mësohemi: çdo ditë ditaret tona të shkruara botojnë midis ...

6 emocione që duhet të kultivoni

Ne kemi nevojë të kultivojmë emocione dhe vlera pozitive në mendjen tonë për të arritur një mirëqenie më të madhe. Kjo kërkon përpjekje, këmbëngulje dhe ...

Psikologjia e urrejtjes

Psikologjia e urrejtjes është një libër i shkruar nga Robert Sternberg në të cilin ai analizon këtë emocion të fuqishëm. Siç mundemi